Volkswagen Taigo : Nog een SUV voor Volkswagen…

1mnd geleden

Volkswagen heeft zopas de Europese versie van de Taigo onthuld, het gaat om een nieuwe SUV die een sportievere versie van de T-Cross zal worden. In Europa is dit het eerste model in deze niche.

In plaats van over een SUV te spreken, gebruikt Volkswagen liever de term Crossover voor zijn nieuwe Taigo. Hij wordt tussen de T-Cross en de T-Roc gepositioneerd, maar het blijft een beetje vaag.  De constructeur gelooft dat er een voldoende grote niche bestaat om een derde model te verantwoorden. Vanaf de start gebruikt hij het MQB A0 platform en hij is 3 cm langer dan de T-Roc. De stoere look wordt versterkt door extra koetswerkbeschermers rond de wielkasten. Een blik op de technische specificaties werkt echter ontnuchterend, want de Taigo is gebaseerd op de T-Cross en wordt slechts met voorwielaandrijving in combinatie met benzinemotoren geleverd. De basismotor is de 1.0 TSI driecilinder met 95 of 110 pk die aan een manuele vijfversnellingsbak wordt gekoppeld bij de mist krachtige versie. De krachtiger 110 pk motor komt met 6-versnellingsbak of DSG7. Bovenaan het gamma staat de 1.5 TSI met 150 pk en DSG7 transmissie. VW plant voor het Taigo-gamma geen sportieve versie en er komt al evenmin een hybride motorisatie.

Ruim en keurig uitgerust

Los van de ruime interieurafmetingen en de koffer die 385 tot 455 liter slikt (al naargelang de stand van de verschuifbare achterbank), biedt de Taigo ook een aantrekkelijke uitrusting. Afhankelijk van het uitrustingsniveau of de gekozen opties wordt de kleine SUV bedacht met Matrix-LED-koplampen, waarvan de lichtbundel zich in real time aanpast aan de verkeerssituatie om altijd een optimale verlichting te garanderen. Binnenin is er het Digital Cockpit Pro instrumentencuster dat digitaal op een 10,25 inch scherm wordt geprojecteerd. Verder kan de Taigo rekenen op rijhulpsystemen en een autonome rijfunctie op niveau 2, die gebruik maakt van actieve rijstrookcontrole en een adaptieve snelheidsregelaar.

De Europese marktintroductie van dit model wordt nog voor het jaareinde verwacht, prijzen zullen op een later tijdstip worden meegedeeld.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in