Vier concepten schetsen de toekomst van Nissan

1mnd geleden

In het plan Ambition 2030, dat Nissan op 29 november presenteerde, wordt een versnelde elektrische overgang uitgetekend. Er is een investering van 15 miljard euro voor een looptijd van 5 jaar mee gemoeid.

Zoals veel fabrikanten zet Nissan al zijn pionnen in op elektrificatie. Tegen 2026 schat het merk dat 75% van zijn Europese verkopen geëlektrificeerd zal zijn. Maar er is werk aan de winkel. Want behalve de Leaf en de Ariya, die al meer dan een jaar geleden zonder showroomvervolg werd voorgesteld, heeft de Japanse firma geen zero-emissiemodellen. De vier conceptauto’s in haar plan "Ambition 2030" moeten het tij keren.

Nissan is van plan om de komende jaren verschillende auto's op de markt te brengen, waaronder de Chill-Out, een compacte elektrische cross-over die in 2024 de Leaf vervangt. Hij wordt vervoegd door de Hang-Out (modulaire MPV), de Surf-Out (pick-up) en de Max-Out (kleine, lichte sportwagen), die alle drie voorlopig alleen in digitale vorm bestaan. Ze worden pas verwacht voor 2028. Als bijzonderheid krijgen zij vastestofbatterijen de sneller kunnen worden opgeladen.

Vier concepten schetsen de toekomst van Nissan
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in