Video : Gordon Murray T.50 komt op kruissnelheid

1mnd geleden

De supercar die legendarische auto-designer ontwikkelt, krijgt stilaan vorm en we krijgen eindelijk ook de sound van zijn V12 te horen.

Enkele maanden geleden circuleerde al een video van de Gordon Murray T.50 in actie. Dat was ook de allereerste keer dat met de auto werd gereden, en de testrit verliep bijzonder voorzichtig. Het gebeurde aan lage snelheid en met een beperkt toerental.

Deze keer was de testsessie duidelijk intensiever. Het motortoerental blijft nog steeds begrensd tot 5.000 toeren, maar dat volstaat om een idee te krijgen van de uitlaatsound. Of op zijn minst een eerste indruk, want uiteindelijk zal het maximum toerental van deze atmosferische 3,9 liter V12 motor van Cosworth-origine tot 12.100 opm (dat leest u goed) worden opgevoerd.

Ter herinnering: de T.50 wordt een heel andere supercar dan zijn tijdgenoten, omdat Murray heeft gekozen voor wendbaarheid en lichtbouw boven doorgedreven pk-geweld. De technische belooft "slechts" 650 pk voor een auto die niet groter is dan een Porsche 718 Cayman en minder weegt dan een Mazda MX-5.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in