Vaarwel V8, V12 en bijhorende uitlaatsound: Mercedes gaat helemaal elektrisch

1mnd geleden

Gesterkt door een Europa dat vanaf 2035 geen verbrandingsmotoren meer wil, maakt Mercedes nu werk van zijn voornemens om te evolueren naar een 100% elektrisch merk. De constructeur wil niet langer wachten op de termijn die door de Europese Commissie zal worden opgelegd.

Vanaf volgend jaar zal Mercedes van elk model een elektrisch aangedreven versie aanbieden. De constructeur geeft verder aan dat hij bereid is om vanaf het begin van het volgende decennium uitsluitend elektrische modellen aan te bieden. Liefhebbers van een AMG V8 of een nobele V12, weten wat hen te doen staat...

3 platformen, 8 gigafactories, 40 miljard

Om deze overgang tot een succes te maken, zal de Duitse constructeur tussen nu en 2030 ruim 40 miljard euro investeren. Dit kolossale bedrag zal worden aangewend voor de bouw van 8 gigafactories, om de door Tesla - de referentie in deze discipline - uitgevonden term te gebruiken, waar enkel batterijen zullen worden gebouwd. De fabrikant berekende dat deze sites de noodzakelijke 200 MWh aan capaciteit zullen produceren.

Bovendien zullen vanaf 2025 alle nieuwe modellen gebaseerd zijn op één van de drie nieuwe platformen: MB AE voor auto's van alle formaten, AMG AE voor sportwagens en VAN AE voor bedrijfsvoertuigen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in