VW ID.2: de toekomstige elektrische Polo

2w geleden | Frédéric De Backer

Deze concept, die in 2025 op de markt komt, zal minder dan 25.000 euro kosten en een actieradius van 450 kilometer voorleggen.

Tegen 2033, twee jaar voor het geplande verbod op verbrandingsmotoren in Europa, zal VW in zijn gamma enkel nog elektrische modellen aanbieden. En daaronder bevindt zich deze ID.2, die in conceptvorm wordt gepresenteerd en in 2025 in productie gaat. Net als de toekomstige elektrische Renault 5 (en de Dacia Spring) is het doel van de ID.2 om elektrische mobiliteit toegankelijk te maken met een (basis)prijs van minder dan 25.000 euro.

Opladen in 20 minuten

De ID.2, die qua afmetingen vergelijkbaar is met de huidige Polo, krijgt een enkele elektrische motor en wordt een auto met voorwielaandrijving (in tegenstelling tot de ID.3). VW kondigt een vermogen van 226 pk en een actieradius van 450 kilometer aan. Twintig minuten zouden moeten volstaan om de batterij op te laden van 10 tot 80% aan een krachtige terminal. Even groot vanbinnen als een Golf, zal de ID.2 uitpakken met een grote koffer van 490 liter en een specifieke routeplanner voor elektrische auto's.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in