Toyota wint Car Design Award 2022 met Compact Cruiser EV

1w geleden

De Compact Cruiser EV, die in december vorig jaar in Tokio werd onthuld, is ontworpen door het designteam van Toyota ED2 (ED Square) in Nice. Het model heeft de prestigieuze Car Design Award 2022 gewonnen.

De Car Design Award voor autoconcepten werd uitgereikt aan de Toyota Compact Cruiser EV tijdens een ceremonie in het ADI Design Museum in Milaan, tijdens de jaarlijkse Milan Design Week en het wereldberoemde Salone del Mobile - de meubelbeurs van Milaan.

De Compact Cruiser EV bouwt voort op Toyota's sterke erfgoed van offroaders. Hij is ontworpen om de levensstijl van zijn doelpubliek - jonge, actieve stadsbewoners die ook graag buiten vertoeven - te verbeteren door een unieke en aantrekkelijke elektrische voertuigervaring met vierwielaandrijving te bieden. Zijn robuuste en duurzame exterieur ontleent een aantal stijlkenmerken aan de legendarische eerste generatie van de Land Cruiser.

De Car Design Award werd in 1984 in het leven geroepen door Fulvio Cinti, oprichter en al meer dan 30 jaar hoofdredacteur van het tijdschrift Auto&Design.Het blad bekroont drie categorieën: productievoertuigen, autoconcepten en merkdesigntaal.

De winnaars van de Car Design Award worden geselecteerd door een internationale jury van 11 experten die enkele van de meest prestigieuze automagazines ter wereld vertegenwoordigen.

Toyota wint Car Design Award 2022 met Compact Cruiser EV
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in