Toyota was (opnieuw) de dubbele nummer 1 van de wereld in 2022

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Dubbel feest bij Toyota: niet alleen is het concern opnieuw degene die de meeste auto's heeft gebouwd in 2022, het merk pakt ook de prijs voor de bestverkochte auto ter wereld.

De Toyota-groep verkocht in 2022 10.483.024 voertuigen. Niet alleen onder zijn eigen merknaam, maar ook onder de merken Daihatsu, Lexus en Hino. Dit cijfer is stabiel ten opzichte van het voorgaande jaar (-0,1%) en zorgt ervoor dat de Japanners de eerste runner-up, Volkswagen, ruim voorblijven. Veel meer dan zijn rivaal had de Duitser te lijden onder een tekort aan onderdelen, met een daling van 7% tot 8.881.900 eenheden.

Hyundai-Kia maakt het podium compleet met 6,85 miljoen verkopen (+1,4% voor Hyundai, +4,6% voor Kia) na de ineenstorting van de Renault-Nissan Alliantie, die met 6,15 miljoen een zware prijs betaalt voor de stopzetting van zijn activiteiten in Rusland (-23,9% voor Renault; -20,7% voor Nissan).

De vierde plaats is nog onduidelijk omdat de concerns Stellantis en General Motors hun cijfers nog niet hebben bekendgemaakt, en beide uitgaan van een verkoop van ongeveer 6,5 miljoen.

En het bestverkochte model?

Terwijl de Golf werd onttroond van de Europese markt, was het ook een Toyota die op wereldschaal de hoogste prijs pakte: 1,12 miljoen Corollas werden vorig jaar verkocht. Daarbij moet worden gezegd dat het model over de hele wereld verdeeld wordt.

Toyota was (opnieuw) de dubbele nummer 1 van de wereld in 2022
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in