Toyota onthult 15 nieuwe modellen in één keer!

1mnd geleden

Na jaren van aarzeling trekt de Toyota-groep nu alles uit de kast om te investeren in elektrische mobiliteit. De fabrikant heeft zojuist een groot deel van zijn toekomstige batterij-aangedreven modellen onthuld. Het luxemerk Lexus wordt in 2030 volledig elektrisch.

15 nieuwe modellen in één keer onthullen is waarschijnlijk ongehoord in de geschiedenis van de auto-industrie. Dat is wat Toyota deed ter illustratie van zijn elektrificatiestrategie. Het merk zal zijn investering in de ontwikkeling van batterijen verhogen van 11 tot 15 miljard euro om de markt voor elektrische auto's te ondersteunen. De Japanse reus zal tegen 2030 3,5 miljoen EV’s produceren.

15 modellen onthuld

In totaal heeft Akio Toyoda, de president van de groep, beloofd niet minder dan 30 elektrische voertuigen op de markt te brengen tegen het begin van het volgende decennium. Daarvan zijn er reeds vijftien onthuld. Na de bZ4x die binnenkort op de markt komt, zal het Bz-gamma (voor 'Beyond Zero') worden verrijkt met een compacte SUV, een middelgrote berline en een grote SUV. En op langere termijn zullen alle carrosseriestijlen erbij betrokken zijn, van stadsauto's tot bestelwagens, pick-ups en terreinauto's.

Lexus: 100% elektrisch

Tegen 2030 zal Lexus, het luxemerk van de groep, volledig elektrisch zijn in Europa, China en Noord-Amerika. Het eerste model dat alleen op batterijen werkt, wordt volgend jaar gelanceerd. Het is de RZ450e, die daarna gezelschap krijgt van een sedan en een tweede SUV, maar ook van een sportcoupé die de plaats zal innemen van de LC500. Zoveel vertellen ons toch de beelden die het Japanse merk onthulde.

Toyota onthult 15 nieuwe modellen in één keer!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in