Toyota gelooft nog in nieuwe Aygo

3j geleden | Nicolas Morlet

Renault stopt met de Twingo en er zijn wel meer fabrikanten die hun kleinste stadswagens discreet met pensioen sturen. Maar niet Toyota. Het Japanse merk - dat wel vaker tegen de stroom in roeit - heeft bevestigd dat er een opvolger voor de huidige Aygo komt.

 

Enkele weken geleden kondigde Renaults CEO Luca de Meo het geplande einde van de Twingo aan. Het is volgens hem in deze tijden te ingewikkeld om in deze categorie rendabel te zijn, vanwege alle nieuwe normen.

 

 

De lijst met gelijkgestemden is aardig lang: de Ford Ka heeft Europa op zijn tenen verlaten, Opel heeft de Adam en Karl uit zijn gamma gehaald, Skoda en Seat deden hetzelfde met hun Citigo en Mii, en de Citroën C1 en Peugeot 107 zullen aan het einde van hun carrière geen directe nazaten meer krijgen.

Toyota daarentegen blijft geloven in het potentieel van het A-segment. Het bevestigt dat een nieuw model "zal blijven fungeren als instapper voor het Toyota-gamma" in Europa. Het autootje zal op het modulaire GA-B-platform staan, dat reeds gebruikt wordt door de nieuwe Yaris (onlangs verkozen tot Auto van het Jaar). Het delen van het gros van de componenten moet de kosten onder controle houden. De bedoeling is om in Europa een half miljoen auto's op het GA-B-platform te produceren.

Wanneer de nieuwe Aygo komt, is niet bekend.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in