Toyota bZ4X: de eerste elektrische auto van de hybride specialist

1mnd geleden

De Japanse fabrikant begint eindelijk aan zijn 100% elektrische avontuur met de SUV bZ4X, het eerste voertuig in de toekomstige "beyond Zero"-lijn, die zich met zijn eigen stilistische identiteit zal onderscheiden van de rest van het gamma.

De bZ4X-concept car, die begin 2021 op de Shanghai Motor Show werd voorgesteld, heeft eindelijk het leven geschonken aan een productieversie. Die betekent een belangrijke mijlpaal voor Toyota, want het is zijn eerste elektrische model. De RAV4-achtige SUV is gebaseerd op een nieuw flexibel platform dat ook door andere voertuigen uit het bZ-gamma zal worden gebruikt en beschikt over een lithium-ionbatterij van 71,5 kWh, waardoor hij een actieradius heeft van meer dan 450 kilometer. Met een snellader van 150 kW kan hij 80% van zijn capaciteit terugwinnen in 30 minuten.

Toyota zal twee versies op de markt brengen: een eenmotorige met voorwielaandrijving (204 pk en 265 Nm) en een versie met vierwielaandrijving met twee motoren, goed voor een gecombineerd vermogen van 217,5 pk en 336 Nm ontwikkelen.

Toyota wilde een eigen visuele identiteit aan de bZ-lijn geven en heeft die gevonden in de Hammerhead, met smalle lichten vooraan en een vooruitstekend front dat nu wordt ingewijd door de bZ4X.

Verder beweert Toyota dat de auto dankzij zijn architectuur kan uitpakken met een goede binnenruimte en een bagageruimte van 452 liter. Een van de technische innovaties van de bZ4X is het stuur One Motion Grip, dat geen fysieke verbinding met het stuurwiel heeft. Als optie zal hij ook zonnepanelen op het dak hebben, die tot 1.800 kilometer autonomie per jaar kunnen opleveren.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in