Toyota Tundra is er weer klaar voor

3w geleden

De grote Japanse pick-up, een graag geziene klant op de Amerikaanse markt, reageert op de plaatselijke concurrentie met een nieuw uiterlijk en nieuwe motoren, waaronder een hybride versie.

Als concurrent van de Dodge Ram, Chevrolet Silverado en Ford F-150 krijgt de Toyota Tundra een nieuwe look. Hij wordt ook uitgerust met kleinere motoren (althans naar Amerikaanse normen). Zo wordt de lang onaantastbaar gewaande V8 vervangen door een V6-motor met dubbele turbo die 395 pk en 649 Nm ontwikkelt.

Het Japanse merk voegt aan het nieuwe model ook een hybride toe die 444 pk en 790 Nm serveert. Met zo'n krachtige motor kan de Tundra tot 5.443 kilogram trekken en een lading van 880 kilogram torsen. Indrukwekkende cijfers. Aan de buitenkant valt de Tundra op door zijn enorme grille, die een en al robuustheid uitstraalt. De Tundra is een werkpaard, maar vergeet het comfort van zijn passagiers niet met een zeer complete technologische uitrusting en een veiligheidsarsenaal dat allerminst primitief is.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in