Toyota GR86 komt naar Europa

2w geleden

De GR86-coupé, ontwikkeld door Toyota Gazoo Racing, de sportafdeling van de constructeur, is de opvolger van de GT86 en is in de eerste plaats gericht op de harde kern van liefhebbers die rijplezier hoog in het vaandel dragen.

Net als de GT86 werd de nieuwe Toyota GR86 ontwikkeld in samenwerking met Subaru, en daarom wordt hij aangedreven door een atmosferische 2,4-liter-boxermotor van 234 pk en 250 Nm. Met de handgeschakelde zesbak - er is ook een zestrapsautomaat - accelereert de Toyota in 6,1 seconden van 0 naar 100 km/u. Voor een betere wegligging heeft Toyota talrijke verstevigingen aan de carrosserie aangebracht die de torsiestijfheid met 50% verbeteren. Dankzij een bijna perfecte gewichtsverdeling (53/47) zou de coupé erg evenwichtig moeten rijden. Ten slotte bewaart een sperdifferentieel de tractie in bochten.

In het interieur zorgen kuipstoelen voor een perfecte ondersteuning in een wereld die is gemoderniseerd door de toevoeging van een centraal scherm (8 duim) en een digitaal instrumentenpaneel (7 duim). De eerste exemplaren van de GR86 worden in het voorjaar van 2022 geleverd.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in