Teleurstelling op Tesla Investor Day: geen grote aankondiging

2w geleden | Nicolas Morlet

Hoewel er geruchten gonsden dat Elon Musk tijdens zijn toespraak op de Investor Day van woensdag 1 maart de toekomstige compacte auto van Tesla zou presenteren, was dat niet het geval. De grote baas was minder breedsprakerig dan gewoonlijk en hield het bij het presenteren van de strategie van het bedrijf voor de komende jaren.

Geen ‘Tesla voor 25.000 dollar’, geen aankondiging van een nieuw model, geen details over de voortgang van de huidige ontwikkelingen (facelift van de Model 3, marketing van de Roadster, etc.), zelfs geen belofte van een nieuwe generatie batterijen. Elon Musk en de verschillende sprekers gaven de investeerders niets sappigs mee. Ze verklaarden alleen dat er belangrijke innovaties werden verwacht in het ontwerp van de motoren, en dat het toekomstige platform 100% in eigen huis zou worden ontwikkeld. Ze herinnerden er ook aan dat de Cybertruck nog steeds in 2023 op de markt zou komen. Er werden inderdaad twee nieuwe modellen genoemd in de vorm van een grafische weergave onder een wit blad. Maar eigenlijk was er niets te zien.

Gigafactory in Mexico

De charismatische baas bleef bij de presentatie van zijn Masterplan 3, waarvan de ambitie ruwweg is om de planeet te redden met geëlektrificeerde producten, voor de auto natuurlijk, maar ook voor thuis (warmtepompen in het bijzonder). Of gewoon door meer gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen. Helemaal aan het eind van de sessie bevestigde Elon Musk de bouw van een nieuwe Gigafactory in Mexico.

De conferentie liet zowel fans als investeerders achter die meer wilden. De koers van Tesla daalde enkele uren na afloop van het evenement met 5%.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in