Ssangyong Grand Tivoli: minder nieuw dan hij lijkt

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Ssangyong breidt zijn line-up SUV’s uit met de Grand Tivoli, een XXL-versie van de gerestylede Tivoli van vorig jaar. Last van déjà-vu? Dat is normaal: hij werd in ons land al tot 2019 verkocht onder de naam XLV.

De Grand Tivoli is de bijgewerkte versie van de XLV. De update ligt in het verlengde van die op de Tivoli vorig jaar en speelt zich vooral in het interieur af. Nieuw is de andere middenconsole met een groot aanraakscherm tot 10,25 duim en een multimediasysteem met Android- en Apple-smartphoneconnectiviteit. De Sapphire-uitvoering, de meest luxueuze, krijgt ook een digitaal instrumentenpaneel.

 

Technisch is de Grand Tivoli eenvoudig: alleen de 1,5-liter-benzinemotor van 163 pk wordt aangeboden, met - afhankelijk van de versie - een handgeschakelde of automatische transmissie, beide met zes versnellingen. In alle gevallen blijft de Koreaanse SUV een voorwielaandrijver. De nieuwe kleine 1,2-liter-motor van 128 pk blijft voorbehouden aan de kortere Tivoli.

 

Naast zijn handige bagageruimte van 720 liter blinkt de Grand Tivoli uit door zijn zeer strakke verhouding tussen prijs, uitrusting en ruimte: hij is er al vanaf 17.990 euro, ofwel 1.500 euro meer dan de gelijkwaardige basis-Tivoli

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in