Smart onthuld eerste foto van elektrische SUV

1mnd geleden

Smart, gespecialiseerd is in mini-stadswagens, gaat zijn strategie wijzigen en mikt op een hoger segment. Het merk toont vandaag de eerste beelden van een SUV die in september 2022 op het Autosalon van München zal worden onthuld.

Sinds Mercedes de teugels van Smart min of meer in handen heeft gegeven van de Chinese reus Geely (en ook de productie naar China heeft overgeheveld), stelt het kleine merk zichzelf in vraag en stuurt het zijn toekomstplannen bij. Te oordelen aan deze relatief mysterieuze afbeelding, kunnen we enkel afleiden dat Smart ‘upmarket’ wil.

Smart is vandaag al 100% elektrisch en heeft inderdaad een SUV in de pipeline zitten. Het gaat niet om een mini-SUV, genre Suzuki Ignis, wat heel logisch had geweest. In plaats daarvan komt er een voertuig van ruim 4 meter, dat eerder in het segment van de Renault Captur of de Peugeot 2008 past. Na Mini, wiens modellen ook niet langer ‘mini’ zijn, breekt Smart duidelijk met de oorspronkelijke filosofie van het merk. Een en ander hoeft in de huidige marktcontext overigens niet te verbazen.

Omdat Smart inmiddels onderdeel is geworden van de Geely-familie, zal de wagen wellicht de technische basis van Volvo gebruiken, net zoals bij de Lynk&Co-modellen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in