Rimac komt naar België!

4mnd geleden

Rimac biedt zijn Nevera nu ook aan Belgische klanten aan. De Groep D'Ieteren, invoerder van de merken van de Volkswagen Groep, zal instaan voor de distributie van de elektrische supercar Nevera in België en het Groothertogdom Luxemburg.

Opgericht in 2009 in Kroatië (een land dat niet bepaald bekendstaat voor zijn rijke automobielgeschiedenis) door een jonge ondernemer met de naam Mate Rimac (uitgesproken als Rimatz), is het merk Rimac snel uitgegroeid tot een van de referenties op het gebied van elektrische sportwagens.

In die mate zelfs dat het de belangstelling van de grootste constructeurs heeft gewekt en in november jongstleden een vergevorderde samenwerkingsovereenkomst met Bugatti heeft gesloten. D'Ieteren is al importeur van het Duits-Franse merk in België, dus de distributie van Rimac is een logische stap.

"Door het merk Rimac in België en het Groothertogdom Luxemburg in te voeren, positioneert D'Ieteren zich op de markt van de elektrische hypercars en bevestigt het zijn wens om aanwezig te zijn in alle sectoren van de mobiliteit. Dit omvat recente initiatieven op het vlak van fietsen, gedeelde wagens en innoverende oplossingen gelanceerd door verschillende start-ups binnen Lab Box, maar ook de geleidelijke elektrificatie van het gamma van alle door D'Ieteren verdeelde merken," aldus de groep in zijn persbericht.

1.914 paarden, 2 miljoen euro!

Op dit ogenblik heeft Rimac maar één model, de Nevera. Deze hypercar, voorgesteld in augustus 2021, is een technisch juweeltje met zijn monocoque van koolstofvezel, zijn vierwielaandrijving en zijn vier elektrische motoren.

De cijfers zijn niet minder dan verbijsterend: 1,4 MW aan vermogen (het equivalent van 1.914 pk!) en 2.360 Nm aan koppel! Minder dan twee seconden zijn genoeg om 100 km/u te halen. De kaap van 300 km/u wordt bereikt in 9 seconden! Hoe hoog de topsnelheid ligt? Rimac heeft het over 412 km/u.

Natuurlijk is ook deze Rimac Nevera, net als de Bugatti Chiron, exclusief geprijsd: reken op 2 miljoen euro (zonder belastingen) om een van de geplande 150 auto's te kopen.

Rimac komt naar België!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in