Renault R5 Turbo 3E: drifteeeuh!!

1mnd geleden | Nicolas Morlet

In het kader van de viering van de vijftigste verjaardag van de beroemde R5 presenteert Renault een moderne versie van zijn beroemde Turbo-variant, uitgerust met een elektrische motor en speciaal ontworpen om te... driften.

Het is onmogelijk om het gespierde uiterlijk van de Renault 5 Turbo, onsterfelijk gemaakt door Jean Ragnotti tijdens zijn overwinningen in Monte Carlo en de Ronde van Corsica, niet te herkennen. Het algemene design zit vol met knipogen naar het verleden van de auto, maar bevat ook moderne elementen zoals de opzetgrootlichten, gesuggereerd door LED-vierkantjes, de meerdere schermen voor het boordinstrumentarium, die doen denken aan de overdaad aan tellers van vroeger, en de grote luchtinlaten op de zijkanten.

De R5 Turbo 3E rekent op een totaalvermogen van 280 kW (gelijk aan 380 pk) en een koppel van 700 Nm, dat onmiddellijk beschikbaar staat. Dit "bommetje" van de nieuwe generatie kan de afstand van 100 meter vanuit stilstand afleggen in slechts 3,5 seconden (3,9 seconden in Drift-modus), met een topsnelheid van 200 km/u.

Maar hij wijdt zich vooral aan het driften, een techniek die erin bestaat de auto te doen glijden  en er een reeks stilistische trucs mee uit te halen. De buizenstructuur en de rolkooi zijn goedgekeurd door de Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), en dankzij de batterij van 42 kWh kan de auto probleemloos over een circuit rijden.

De R5 Turbo 3E werd voor het eerst onthuld op de Chantilly Arts & Elegance en zal ook te zien zijn op het Autosalon van Parijs in oktober.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in