Renault Megane E-Tech wordt 100% elektrische cross-over

1w geleden | Nicolas Morlet

Renault presenteert een gloednieuwe Megane. Verrassend, aangezien de huidige generatie nog jong is. Maar dit is niet zomaar een Megane…

Hij is gebaseerd op een heel ander platform, één dat volledig is gewijd aan 100% elektrische auto's. De Mégane E-Tech is dan ook meer dan alleen maar een elektrische variant van de bekende compacte auto. Dit is een alleenstaand model, dat voortbouwt op de naam Mégane maar een parallele carrière naast het al bekende model begint.

 

De E-Tech is een cross-over en heeft dus niet echt een design dat erop uit is om de gewoontes op te schudden. De afmetingen zijn zeer redelijk: 4,21 meter lang en 1,78 meter breed.

 

Renault heeft al aangekondigd dat het model in twee versies komt. Eén met een batterij van 40 kWh (gemiddeld 300 kilometer actieradius volgens WLTP) en een motor van 130 pk, de ander met een batterij van 60 kWh (470 km) en 218 pk. Deze tweede versie zal snelle ladingen tot 130 kW aankunnen.

 

Tenslotte merken we op dat het de goede kant op gaat. De Mégane E-Tech weegt 1.624 kilo. Dat is een beetje veel voor een compacte auto, maar het is meer dan respectabel voor een elektrische auto van dit formaat De Renault Mégane E-Tech wordt begin 2022 bij de dealers verwacht.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in