Renault Austral - Gemaakt om te verleiden

1mnd geleden

Als nieuwkomer in het segment van de gezins-SUV's speelt de Austral op een verleidelijk design en een interieur dat zowel comfortabel als behaaglijk is.

Voor de styling van het exterieur heeft Renault zich duidelijk laten inspireren door formules die hun waarde in het segment hebben bewezen. De Austral pakt uit met gespierde schouders, een indringende blik (de voorkant draagt een familiegelijkenis met de zeer succesvolle Mégane E-Tech Electric), hooggeplaatste achterlichten of een contrasterende kleur van het dak. Kortom, het geheel is dynamisch en ambitieus. Bovendien wijdt het model de afwerking Esprit Alpine in, die de link legt met het sportmerk van de groep en een extra vleugje karakter toevoegt. Maar, net als bij de Mégane, is het interieur de meest aangename verrassing... Het is warm, zonder in te boeten aan kwaliteit, functionaliteit en ruimte.

Gastvrij en goed afgewerkt

De bestuurderspost is echt hightech, dankzij de digitale schermen en het head-updisplay. Deze zijn goed leesbaar, ergonomisch en ook zeer responsief dankzij het besturingssysteem Android Automotive. In dat opzicht maakt het centrale scherm (12 duim) deel uit van een van de beste combinaties van het moment, zelfs in vergelijking met sommige topmerken die niet hetzelfde kunnen beweren. Als extra bonus is er de recente komst van Waze, de beroemde navigatietoepassing, die rechtstreeks in het systeem zit geïntegreerd. Kortom, een sterk punt! Bovendien zijn de materialen van hoge kwaliteit en is de assemblage nauwkeurig. Dit alles is te vergelijken met veel huidige Duitse producten. Natuurlijk zijn er een paar harde kunststoffen (die gevoelig zijn voor krassen) op met name de deurpanelen, maar tegenwoordig speelt bijna iedereen in dit register. De andere troeven van deze relatief compacte SUV van 4,51 meter zijn de ruimte (inclusief de achterbank), het koffervolume van 430 tot 555 liter, afhankelijk van de uitvoering, en de talrijke opbergruimtes. Qua originele details is de verstelbare designhandsteun op de middenconsole het vermelden waard, maar daarvoor heb je wel een versie met automatische versnellingsbak nodig.

Charismatisch vanbuiten, goed ontworpen vanbinnen, de Renault Austral is gemaakt om te verleiden.

Klik hier voor meer informatie.

(PARTNER CONTENT)

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in