Renault 4EVER TROPHY: de R4 van morgen als elektrische buggy

1mnd geleden | Frédéric De Backer

Na de R5 blaast Renault de R4 nieuw leven in met de concept car 4EVER TROPHY. Ook al lijkt hij meer op een Duster dan op een R4, de concept wil de verwantschap met zijn illustere voorvader verzekeren. Die verkocht meer dan 8 miljoen exemplaren in meer dan 100 landen.

Hoewel de productie van de R4 meer dan 30 jaar geleden stopte, bewijst de 4L Trophy al 25 jaar de aantrekkingskracht van de R4 en zijn vermogen om elk terrein aan te kunnen. Dit is precies waar de 4EVER TROPHY, die de voorbode is van Renaults toekomstige elektrische SUV (gepland voor 2025), zijn legitimiteit wil rechtvaardigen die over de generaties heen loopt. Hoog op de wielen en met alle attributen van een offroader, draagt hij een reservewiel op zijn carbon dakdrager en tractiematten op de bovenkant van de achterklep.

Om familiegelijkenis met de 4L te vinden, moet je kijken naar de geherinterpreteerde horizontale grille met ronde matrix LED-kolampen. De achterlichten in de vorm van een "capsule", hoewel ook herzien, zijn ook een knipoog naar het verleden. De productieversie van deze toekomstige elektrische SUV zal zijn platform delen met de nieuwe Renault 5. Met andere woorden, de toekomstige R5 en R4 zullen op dezelfde manier worden gepositioneerd als de Clio en Captur nu.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in