Porsche 911 Dakar: het eerbetoon

2w geleden | Frédéric De Backer

Deze extreme 911 is beperkt tot 2.500 exemplaren en wordt verkocht voor meer dan 250.000 euro. Hij is geïnspireerd op het model dat in 1984 de Dakar Rally won.

De 911 Dakar is officieel gepresenteerd op de Los Angeles Auto Show en heeft 50 millimeter meer bodemvrijheid dan een Carrera. En dat is nog niet alles, want met een knop kan het chassis nog eens 30 millimeter hoger, toch tot 170 km/u. Dit is genoeg om de duinen op volle snelheid aan te pakken, vooral omdat de 3 liter-twinturbo zescilindermotor maar liefst 480 pk ontwikkelt. Dankzij twee nieuwe rijmodi (Rally en Offroad) kun je je zonder angst buiten de gebaande paden wagen. En gelukkige eigenaars kunnen zelfs op het dak slapen met de optionele dakdrager en tent.

Ander tijdperk

Het optionele Rallye Design Pack omvat een tweekleurige blauwe en witte afwerking met 'Roughroads'-belettering die het Rothmans-sigaarsponsorlogo van 1984 nabootst. Ook op de zijwand is het zelfs mogelijk om een eigen racenummer te kiezen tussen 1 en 999. En voor wie echt met een 911 de woestijn in wil, omvat het Rally Sport-pakket een rolbeugel, zespuntsgordels en een brandblusser.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in