Polestar toont camouflagemodel van zijn derde worp

1mnd geleden

Polestar, dat zich in 2017 losmaakte van Volvo om op eigen benen te staan, breidt verder uit. De jonge fabrikant heeft het eerste beeld onthuld van zijn langverwachte SUV, een model dat op Amerikaanse bodem zal worden geproduceerd in een gloednieuwe fabriek gedeeld met Volvo.

Na de zeer exclusieve plug-inhybride coupé 1 en de elektrische sedan 2, onthult Polestar de 3, een grote SUV die volgend jaar wordt gelanceerd. Het model wordt van cruciaal belang voor de constructeur en beroert met zijn SUV-koetswerk de juiste snaren, wat vooral op de Amerikaanse markt, zijn voornaamste wingebied, van tel wordt.

"We will build in America for Americans," zei Thomas Ingenlath, CEO van Polestar, bij de aankondiging dat het nieuwe model in de gloednieuwe Volvo-fabriek in de buurt van Charleston, North Carolina, van de band zal rollen. Daar zal hij de assemblagelijn delen met de op til staande volledig elektrische Volvo XC90, waar hij technisch erg nauw verwant aan wordt.

De esthetische verschillen tussen de twee modellen zijn echter duidelijk. Op de enige foto die door Polestar is vrijgegeven, die van een camouflagemodel, kunnen we zien dat de 3 esthetisch veel gestroomlijnder en dynamischer is dan de massievere en traditionelere XC90.

Naast de verklaring dat de Polestar 3 "een van de meest klimaatvriendelijke auto's ooit gebouwd" (sic) zou zijn, bevestigde de CEO het aanhoudende tempo van nieuwe modellanceringen, namelijk één per jaar voor de komende drie jaar.

Polestar toont camouflagemodel van zijn derde worp
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in