Polestar introduceert zijn eerste SUV in oktober

3w geleden | Nicolas Morlet

Na de coupé 1 en de sedan 2 zal Polestar in oktober zijn eerste SUV presenteren. Een model waarop de Chinees-Zweedse onderneming zwaar inzet om haar marktaandeel te vergroten.

CEO van Polestar, Thomas Ingenlath, maakt er geen geheim van: "[De Polestar 3] is een belangrijke stap voor ons bedrijf, die ons groeitraject een boost geeft en ons in onze volgende fase brengt. De 3 wordt een SUV, een carrosserie die goed is voor vier op de tien nieuwe autoverkopen in Europa. Het model is ook in het bijzonder gericht op de Amerikaanse markt, waar de fabriek start vanaf 2023, naast een Chinese productielijn.

De Polestar 3 wordt een sportieve SUV, wat tot uiting komt in het design van de auto. De eerste foto toont een slank profiel met gespierde proporties en een aflopend dak dat eindigt in een imposante spoiler boven de achterruit.

Bij de lancering zal slechts één versie met twee motoren worden aangeboden, aangedreven door een grote accu waarmee de auto volgens de fabrikant een WLTP-actieradius van meer dan 600 kilometer zou halen.

Nog even geduld oefenen voor alle details: die worden in oktober tegelijk met de auto onthuld.

Polestar introduceert zijn eerste SUV in oktober
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in