Polestar 3 is een echt brein op wielen... voor 90.000 euro!

1mnd geleden | Frédéric De Backer

Na de Polestar 1, waarvan er slechts 1.500 werden geproduceerd, en de in massa geproduceerde Polestar 2-sedan, lanceert Volvo's zustermerk een SUV, logischerwijs Polestar 3 genaamd.

De Polestar 3 is verkrijgbaar in twee vermogensniveaus (360 kW en 840 Nm of 380 kW en 910 Nm) en heeft een grote batterij van 111 kWh die tot 610 kilometer kan rijden zonder op te laden. Een interessant detail is dat de achterste elektromotor kan worden ontkoppeld, zodat alleen de voorste eenheid draait, waardoor in de juiste omstandigheden energie wordt bespaard. Een warmtepomp is standaard inbegrepen voor de klimaatregeling aan boord, en de interieurmaterialen zijn geselecteerd op hun duurzaamheid.

Maar wat de grootste indruk maakt, is de kunstmatige intelligentie van de Polestar 3. Het NVIDIA DRIVE-mainframe, dat gebruikmaakt van Volvo-software, verwerkt alle gegevens van de talloze sensoren en camera's voor krachtige assistentie- en bewakingsfuncties voor de bestuurder. Standaard beschikt de nieuwe elektrische SUV over vijf radarmodules, vijf buitencamera's en 12 ultrasone sensoren!

In de cabine houden twee camera's met gesloten circuit voortdurend de ogen van de bestuurder in de gaten en kunnen ze berichten en geluiden afgeven en zelfs de auto stoppen als ze merken dat de alertheid afneemt. Net zo goed kunnen radarsensoren submillimeterbewegingen in de cabine detecteren om te voorkomen dat kinderen of huisdieren per ongeluk binnen achter blijven. Het systeem is ook gekoppeld aan de airconditioning om een hitteberoerte of onderkoeling te voorkomen. Al deze systemen keren binnenkort trouwens ook terug op de spatnieuwe Volvo EX90.

De eerste SUV in de jonge geschiedenis van Polestar is op zijn minst elitair: zijn instapprijs is aangekondigd op... 89.900 euro!

Polestar 3 is een echt brein op wielen... voor 90.000 euro!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in