Peugeot wil tegen 2030 alleen nog maar elektrische auto's verkopen

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Peugeot heeft zich aangesloten bij de fabrikanten die vooruitlopen op het Europese verbod op de verkoop van auto's met een verbrandingsmotor. Tegen 2030 zullen alle Peugeot-auto's in Europa 100% elektrisch zijn.

Deze aankondiging werd gedaan op de E-Lion Day, waar de fabrikant ook zijn stappenplan naar deze gedwongen elektrificatie onthulde. Zo zal vanaf dit jaar het hele gamma van Peugeot geëlektrificeerd zijn (wat niet hetzelfde is als elektrisch). Dit wordt het geval van zodra de nieuwe hybride motor arriveert in de 5008 SUV, het laatste model dat geen vorm van elektrificatie gebruikt.

In 2025 zal Peugeot een volledig elektrisch gamma opdienen. Dit betekent dat elk model een puur elektrische variant krijgt. Om dit te bereiken zal het merk nieuwe generaties van de 3008 en 5008 lanceren en een 100% elektrische versie van zijn gloednieuwe 408 aanbieden. De andere modellen in het gamma (208, 308, Rifter, Traveller en Boxer) bestaan reeds in elektrische vorm. De 508 zal echter uit de catalogus verdwijnen en de leuke PSE-versie met zich meenemen.

En vanaf 2030 zal het merk in Europa alleen nog maar elektrische auto's op de markt brengen.

E-3008 met een bereik van 700 km

Met dit in het achterhoofd zal Peugeot dit jaar zijn derde generatie 3008 onthullen. Het wordt de eerste die E-3008 heet, en zal de nieuwe elektrische technologieën van de groep introduceren. De cijfers van het merk ogen verleidelijk: keuze uit drie motoren, twee- of vierwielaandrijving en een actieradius tot 700 kilometer! Dit zou een revolutie kunnen teweegbrengen in het segment van de compacte SUV's. Dit nieuwe model zal ook het eerste productiemodel zijn dat de nieuwe Peugeot-stijl aanneemt, geïnspireerd op de 9X8 hypercar voor de volgende 24 Ur envan Le Mans.

Er is echter meer geduld nodig, want deze veelbelovende E-3008 zal pas in de "tweede helft van het jaar" worden onthuld. De verlengde variant E-5008 verschijnt "kort daarop".

Peugeot wil tegen 2030 alleen nog maar elektrische auto's verkopen
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in