Pagani komt gedeeltelijk in Saoedische handen

2w geleden

De Italiaanse fabrikant is voor 30% overgenomen door het openbare investeringsfonds van Saudi-Arabië. Voor een onderneming die amper een paar auto's per jaar produceert, is dat een fikse kapitaalinjectie.

De gelijknamige fabrikant, die in 1992 werd opgericht door de Argentijn Horacio Pagani, is gespecialiseerd in supercars met buitenaardse prestaties. Het was met de Zonda, aangedreven door een V12 van Mercedes-AMG, dat het bedrijf voor het eerst de aandacht van het publiek trok en zijn reputatie vestigde als obsessieve najager van onnavolgbare afwerkingskwaliteit.

In 2011 werd de Huayra geïntroduceerd, ook met een AMG V12. Die is nog steeds in productie, maar de jaren beginnen hun tol te eisen. Daarom doet de komst van een Saoedisch nationaal fonds in het kapitaal, voor 30%, een frisse wind door de onderneming waaien. Naar verluidt ligt er een nieuw en geëlektrificeerd model op de tekentafel.

De nieuwe overeenkomst wijzigt niets aan de leiding van het bedrijf, waarvan Horacio Pagani aan het hoofd blijft. Saoedi-Arabië van zijn kant tracht andere activiteiten dan olie te ontwikkelen. Het betrokken investeringsfonds heeft onlangs ook aandelen verworven in McLaren en de Chinese fabrikant Lucid Motors.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in