Oud wordt nieuw, hier is de Renault 5 Diamant!

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Renault zet de viering van de 50ste verjaardag van de Renault 5 voort met een showauto die in samenwerking met de Franse ontwerper Pierre Gonalons is ontworpen. Deze iconische oldtimer gaat elektrisch, om de weg voor te bereiden op de komst van de toekomstige R5.

Met meer dan 5 miljoen verkochte exemplaren tussen 1972 en 1984 is de Renault 5 een van de meest iconische modellen van Renault. Om de 50ste verjaardag te vieren, hebben ontwerper Pierre Gonalons en een designteam van Renault een uniek model ontworpen, voorzien van specifieke sierstrips en materialen.

"Ik ben vereerd met de uitnodiging van Renault om de legendarische R5 opnieuw uit te vinden voor zijn 50ste verjaardag. Het merk heeft me carte blanche gegeven om de auto van mijn dromen te ontwerpen," zegt Pierre Gonalons, "In mijn ogen belichaamt de R5 de optimistiche en resoluut hedendaagse levensstijl van pop. Met de Renault 5 Diamant wilde ik een eerbetoon brengen aan het revolutionaire design en tegelijkertijd mijn wereld van vormen en kleuren vertalen naar de autowereld.”

Aan de buitenkant is de carrosserie gestroomlijnd om de iconische lijnen van de Renault 5 beter tot hun recht te laten komen. De koplampen, die op de neus liggen, zijn gemodelleerd op edelstenen. En de brede wielen, geërfd van de Alpine-versie, zijn gladgestreken en in het midden gesigneerd met de zon die de ontwerper dierbaar is.  De kleur van de buitenkant is een drielagige verf van goudpigmenten op een roze basis en bedekt met een matte vernis, die zorgt voor wisselende reflecties afhankelijk van het licht.

Binnenin wilde Pierre Gonalons de auto vereenvoudigen door slechts zeer specifieke elementen te behouden. Het stuurwiel, met zijn zeer bijzondere maar functionele vorm, is vervaardigd uit een mix van marmer en carbon. Zelfs de sleutel van het voertuig heeft een specifieke behandeling gekregen!

Dit unieke model, bedoeld als restomod, neemt ook de trein van de technologie, met een elektrische motor, een aangepaste versnellingspook, en digitale wijzerplaten voor het instrumentarium. Er is ook een smartphonehouder voorzien, zodat je kan genieten van multimedia of navigatie via jouw favoriete apps.

In het kader van dit project zullen Renault en Pierre Gonalons ook een collectie van talrijke NFT's (non-fungible token) ontwikkelen, geïnspireerd op de Renault 5 Diamant die in september zal worden onthuld.

Oud wordt nieuw, hier is de Renault 5 Diamant!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in