Opel lanceert breakversie nieuwe Astra

1mnd geleden

Terwijl de nieuwe Opel Astra zowat op de drempel van de dealers staat, heeft het merk ook al de contouren van de stationwagon onthuld, die traditioneel de naam Sports Tourer krijgt. Het model zet Opels traditie van praktische breaks voort.

Het front van de Astra Sports Tourer is uiteraard identiek aan dat van de sedan, maar de achterkant is veel massiever om het ruimtegevoel en de praktische bruikbaarheid te vergroten. De 27 centimeter groei in lengte naast de sedan (4,64 m) is verdeeld over de achteroverbouw en de wielbasis, die met 5,7 centimeter toeneemt. Meer ruimte voor de achterpassagiers dus.

Zijn bagagevolume van 608 liter plaatst de Astra aan de top van zijn segment, een plek die hij deelt met zijn neef, de Peugeot 308. De "Intelli-space"-vloer kan je aanpassen. Met één hand kan je de hoogte instellen en een hoek van 45 graden maken.

Dit trucje kan alleen op de conventionele benzine- en dieselmotoren (110 tot 130 pk). Voor de herlaadbare hybride motoren (180 of 225 pk) daalt ook het bagagevolume tot 548 liter vanwege de batterijen in de kofferbodem.

Wat uitrusting en interieur betreft, is de Astra Sports Tourer gebaseerd op de vijfdeurscarrosserie. Hij kan zich desgewenst onderscheiden met een uitrusting die bijzonder compleet is op de luxueuzere afwerkingen (matrixkoplampen, verwarmd stuur, ergonomische massagestoelen...).

Opel lanceert breakversie nieuwe Astra
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in