Ook Opel heeft zijn AMI: de Rocks-e

3w geleden | Nicolas Morlet

Opel begeeft zich op de mobiliteitsmarkt met de Rocks-e. Deze eenvoudige elektrische microstadsauto wordt beschikbaar voor een maandelijks bedrag dat u mag vergelijken met een abonnement op het openbaar vervoer. Wie goed kijkt, herkent er een soortgelijk model in… maar daar is niks mis mee.

Het lilliputtertje van Opel, Rocks-e genaamd, is de Duitse versie van de Citroën AMI. Hij is er een exacte kopie van, op een paar stickers en sierstukken na, en kan op dezelfde innovatieve oplossingen rekenen. De auto is symmetrisch, waardoor de productie- en vervangingskosten van de voorste en achterste delen tot het minimum zijn herleid. Idem voor de deuren, die omgekeerd opengaan (de bestuurdersdeur opent naar achteren).

 

De aandrijving verloopt via een bescheiden elektromotor, aangedreven door een batterij van 5,5 kWh. Het volstaat om de Rocks-e 75 kilometer ver te brengen (WLTP) aan een maximumsnelheid van 45 km/u. Door zijn eigenschappen, en zijn pluimgewicht (471 kg), zal het autootje In Duitsland, waar hij dit najaar op de markt komt, al kunnen bestuurd worden door 15-jarigen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in