Officieel onderzoek viseert Tesla Autopilot

4w geleden

Het semi-autonome rijsysteem van Tesla zou verschillende ongevallen hebben veroorzaakt met gewonden en zelfs de dood van één persoon tot gevolg.

In de Verenigde Staten is de NHTSA de organisatie die zich bezighoudt met verkeersveiligheid, het equivalent van onze VIAS. Zij heeft zojuist een onderzoek ingesteld naar elf ongelukken die tussen 2014 en 2021 hebben plaatsgevonden met Tesla's uitgerust met Autopilot, het semi-autonome rijsysteem.

Deze automatische piloot, standaard op alle modellen van de reeks (Model S, X, 3 en Y), zou 17 gewonden en de dood van één persoon hebben veroorzaakt. Volgens de NHTSA, gebeurden al deze ongevallen met de Autopilot ingeschakeld.

De NHTSA is fel gekant tegen autonome rijsystemen en heeft onlangs alle autofabrikanten die zulke systemen aanbieden, gelast alle ongevallen te melden die zich tijdens het gebruik ervan hebben voorgedaan. Tesla heeft van zijn kant het technische arsenaal van de Autopilot al een poos geleden aangepast door alleen camera's te gebruiken in plaats van radars.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in