Nissan Newbird mixt genres door elkaar

1mnd geleden

Om de 35ste verjaardag van de fabriek in Sunderland (VK) te vieren, presenteert Nissan de Newbird. Dat is een Bluebird-sedan uit de jaren 80, maar dan uitgerust met de elektrische aandrijflijn van een Leaf.

Bij de opening in 1986 ontfermde de Nissanfabriek in Sunderland zich over de assemblage van de compacte hatchback Bluebird. Om de 35ste verjaardag van de start van deze productielijn te vieren, heeft Nissan onlangs een leuke conceptauto in elkaar geknutseld, genaamd Newbird. In feite is het een Bluebird die is omgebouwd naar elektrische aandrijving. In plaats van de oorspronkelijke 1.8-benzinemotor steekt onderhuids de aandrijflijn van een Leaf.

Er is het nodige aanpassingswerk verricht om de batterij (40 kWh) en de andere nieuwerwetse onderdelen te installeren. De ingenieurs waren erop gebrand het gewicht op een optimale manier te verdelen voor een goed weggedrag. Nissan schat de actieradius in op 209 kilometer, en de spurt van 0 tot 100 km/u duurt naar verluidt ongeveer 15 seconden. De oplaadpoort van de Newbird is verborgen onder de tankklep, terwijl de brandstofmeter is aangepast om nu het batterijniveau aan te geven.

Nissan Newbird mixt genres door elkaar
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in