Nio ET5: Tesla Model 3 in het vizier

1mnd geleden

De Chinese fabrikant van elektrische auto's Nio heeft de sedan ET5 gepresenteerd, een soort van replica van de Tesla Model 3. Het model zal vanaf 2023 in Europa worden ingevoerd.

De Nio ET5, het vijfde model van het jonge Chinese merk, is uitgerust met twee motoren met een gecombineerd vermogen van 483 pk en 700 Nm. Hij kan in 4,3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en is verkrijgbaar met een keuze uit drie accu's, die een zeer interessante actieradius bieden: 75 kWh (550 km), 100 kWh (700 km) en 150 kWh (998 km). Maar let wel, dit zijn Chinese normen die ver afstaan van de realiteit van de Europese WLTP-cyclus.

Voor de rest heeft de ET5 een zeer verfijnd dashboard dat doet denken aan de Tesla Model 3, die duidelijk zijn hoofdrivaal is. De Nio onderscheidt zich door zijn verwisselbare batterij: de wissel neemt slechts enkele minuten in beslag in een gespecialiseerd station. Daarvan zijn er al enkele opgezet in Duitsland en Noorwegen, twee landen waar de fabrikant zijn expansie op de Europese markt wil beginnen.

Nio ET5: Tesla Model 3 in het vizier

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in