Nieuwe pook voor de Peugeot 208 en 2008

1mnd geleden

Wij vonden de versnellingspook van Peugeot altijd zeer ergonomisch en stijlvol. Maar de Franse fabrikant beschouwt het exemplaar in de 208 en 2008 als te omvangrijk en vervangt deze door een piepklein exemplaar dat nogal sterk op dat van de VW-groep gelijkt.

De nieuwe versnellingspook maakt ruimte vrij in de middenconsole. Dat is altijd een pluspunt. Voor alle motoren, zowel elektrische als verbrandingsmotoren met automatische transmissie, maakt deze nieuwe besturing de selectie van verschillende modi per impuls mogelijk: (R) voor de achteruitversnelling, (N) voor de neutrale stand en (D) voor de automatische selectie van de acht versnellingen.

Twee extra toetsen completeren de functies: (P) om de versnellingsbak in de parkeerstand te zetten, (M) om handmatig te schakelen met de peddels achter het stuurwiel (alleen voor verbrandingsmotoren), en (B) om het regeneratief remmen te activeren bij elektrische exemplaren. Alle versies van de 208 en 2008 die deze nieuwe pook krijgen, zijn ook uitgerust met een elektrische parkeerrem.

Nieuwe pook voor de Peugeot 208 en 2008

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in