Nieuwe MINI: karakter en rijplezier op overschot

3j geleden

De nieuwe MINI 3-deurs, 5-deurs, Electric en Cabrio vergroten hun aantrekkingskracht als premiumstadsauto's. Een opsmuk geeft ze een nieuw aangezicht en modernere looks. En ook op het vlak van personalisatie schudt Mini een trucje uit haar mouw.

 

Hoe kan de MINI nog meer karakter ontwikkelen, in al zijn koetswerkvormen? Om te beginnen met een nieuwe voorkant. Daar prijkt een nieuw radiatorrooster, dat opvalt door de in koetswerkkleur gespoten voorbumper en een achthoekig kader dat aan een snor doet denken. Het merk wil hiermee een nieuwe, puurdere designtaal spreken.

Die komt verder tot uiting in de anders vormgegeven bumper. Aan de uiteinden daarvan zitten nu discrete, verticale luchtinlaten. De befaamde side scuttles, zijschildjes met pinkers, gebruiken nu LEDS. Standaard, net zoals de rest van de nieuwe lichtsignatuur. Ook op de achterkant dus, waar in de lichten het Union Jack-patroon doorschemert, de Britse vlag.

 

Kleurverloop op het dak

Personalisatie is sinds de lancering van de allereerste Mini een kernonderdeel van het DNA. De nieuwe modellen gaan lustig op dat gekozen pad verder. Er zijn drie nieuwe exterieurkleuren (Rooftop Grey, Island Blue en Zesty Yellow, beschikbaar op alle drie de carrosserieën), vijf nieuwe lichtmetalen velgdesigns en, bovenal, een heel speciale dakoptie in meerdere tinten.

Naast de eerdere kleuren Jet Black, Aspen White, Melting Silver en Chili Red (voor de MINI John Cooper Works) bieden de 3-deurs en 5-deurs een nieuwe, innovatieve en wereldwijd unieke variant: een kleurverloop van San Marino Blue naar Jet Black en Pearly Aqua. Een schakering die zich uitstrekt van de voorruitomlijsting tot de bovenkant van de achterklep.

"Het nieuwe meerkleurige dak van de MINI biedt het meest expressieve contrast tot nu toe. Tegelijkertijd toont  het nog maar eens hoe sterk ons merk staat in het tailor-made concept af-fabriek", legt Oliver Heilmer, MINI Design Director, uit. "Als je goed kijkt, zie je ook dat elk dak anders en uniek is", zegt Heilmer. Afhankelijk van de omgevingsomstandigheden verschillen de nuances lichtjes bij elke toepassing. Veel exclusiever kan het niet worden.

 

Digitale cockpit

Een nieuwe virtuele cockpit maakt de sfeer aan boord nog chiquer en technologischer. Uit het bedieningsmenu kan u twee kleurthema's kiezen, van turkoois en petrolblauw in de loungemodus, tot rood en antraciet in de sportmodus.

Deze functie maakt de uitrusting completer. Voor het eerst kan die worden aangevuld met een verwarmd stuurwiel, onmiskenbaar een laagje extra comfort bij winterse ritten. Deze optie is verkrijgbaar met het nieuwe lederen sportstuur, waarvan de bedieningsknoppen werden herwerkt voor meer functionaliteit.

 

Geen uitstoot

Naast het brede aanbod aan zuinige verbrandingsmotoren is de MINI meer dan ooit bij de tijd dankzij zijn elektrische versie. Het batterijpakket onder de vloer, altijd goed voor het zwaartepunt, voedt een elektromotor van 182 pk. Meer dan krachtig genoeg voor een erg leuk rijgedrag. Met een bereik van 225 tot 270 kilometer (WLTP) is hij ontworpen voor gebruik in steden en voorsteden.

Met hun nieuwe jasje zullen de nieuwe MINI 3-deurs, MINI 5-deurs en MINI Cabrio zeker de aandacht trekken!

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in