Nieuwe Jeep Grand Cherokee heeft stekkerhybride als topmodel

2w geleden | Nicolas Morlet

Jeep onthult de nieuwe generatie van zijn Grand Cherokee. Als 4xe is het model nu gehybridiseerd. Naast zijn voorganger werd hij luxueuzer en staat nog beter zijn mannetje in het terrein.

De Grand Cherokee draagt de nieuwe styling van Jeep. Zijn overeenkomst met de Grand Cherokee L-versie die eerder werd onthuld maar in Noord-Amerika blijft, is natuurlijk geen verrassing. Beide modellen delen hun platform, maar de Grand Cherokee is bijna een meter korter en heeft geen derde zitrij.

 

Het interieur is een zorgvuldige mix van moderne en klassieke looks, met in het midden een prachtig aanraakscherm van 10,1 duim, en optioneel zelfs eentje van 10,25 duim voor de copiloot. Toch zijn er nog altijd fysieke knoppen voor de klimaatregeling en sommige snelkoppelingen, wat handiger is tijdens het rijden. Er is ook een digitaal instrumentenpaneel met in de voorruit een head-updisplay. Uiteraard biedt het UConnect 5-multimediasysteem connectiviteit met Apple CarPlay en Android Auto.

 

Als de Wrangler 4xe

De versie met plug-inhybride aandrijving wordt het topmodel in Europa. Net als de Wrangler 4xe combineert hij een 2,0-liter-benzinemotor met een elektromotor voor een totaal gecombineerd vermogen van 375 pk. De bescheiden batterij (17 kWh) kan een elektrische actieradius tot 40 kilometer voorleggen.

 

Op geen versie wordt de 4x4-transmissie gecompromitteerd. De offroadcapaciteiten van de 4Xe lijden niet onder zijn hybride inborst. Zoals het een echte Jeep betaamt is er ook een Trailhawk, die de beste kaarten heeft als u de geasfalteerde paden verlaat. Het elektronische systeem Selec-Terrain, waarmee de verschillende onderdelen (besturing, tractie, ESP, enz.) kunnen worden aangepast aan de aard van het terrein, is uiteraard van de partij, evenals de Quadra-Lift-ophanging, die zich automatisch aanpast aan de toestand van het wegdek. Deze nieuwe Grand Cherokee is echter niet langer een permanente 4x4, want de vooras wordt ontkoppeld wanneer hij niet nodig is, voor een lager brandstofverbruik.

 

De Jeep Grand Cherokee 4xe staat begin volgend jaar in de Belgische showrooms.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in