Na de R5 presenteert Renault de 4L!

1mnd geleden | Nicolas Morlet

De stand van Renault mag niet ontbreken op de Mondial de l'Auto 2022. Zo presenteert de fabrikant er de revival van zijn legendarische R4!

Stukje bij beetje onthult Renault de zes wereldpremières die het op "zijn" Autosalon van Parijs zal presenteren. We wisten al dat we er de opnieuw uitgevonden R5 Turbo kunnen bewonderen; nu vernemen we dat er ook een nieuwe moderne interpretatie van de R4 in de schijnwerpers zal staan!

Deze concept moet de voorbode zijn van een toekomstig betaalbaar elektrisch model, dat sommige onderdelen zou kunnen delen met de Dacia Spring. Maar het voertuig dat in Parijs wordt tentoongesteld zal een showauto zijn, die ook de 25ste verjaardag van de 4L Trophy viert, de solidariteitsrally die elk jaar enkele tientallen originele 4L's in de Marokkaanse woestijn bijeenbrengt.

Zoals blijkt uit de twee door de fabrikant onthulde foto's, is de getoonde R4 uitgerust met alle attributen van een road warrior: open vleugels, daktent (of box), extra bescherming, grotere bodemvrijheid, enz.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in