Met de Torres is er eindelijk een gloednieuwe SsangYong!

1w geleden | Nicolas Morlet

Na een aantal renderings als voorproefje onthult SsangYong officieel zijn nieuwe SUV Torres. Dit model heeft de kenmerken van een grote avonturier, maar verbergt een kleine bijzonderheid onder zijn motorkap.

De Torres vult het gat in het gamma van SsangYong tussen de Korando en de grote Rexton. Qua afmetingen moet hij het opnemen tegen concurrenten als de Toyota BZ4X, de Kia EV6 en de Skoda Enyaq IV. Waarom juist deze modellen? Wel, ook de Koreaanse SUV zal hier alleen met een elektrische motor worden aangeboden. De technische details zijn nog niet bekend, en met reden: de Torres zou pas over een jaar in ons land aankomen! Het merk heeft dus ruim de tijd om zijn product te verfijnen, vooral op het vlak van actieradius, de achilleshiel van elektrische SUV's.

Een punt dat des te crucialer zal zijn omdat de hoekige vorm van het model niet echt een gunstige aerodynamica prediken. De Torres heeft een sterke look, met prominente hoeken, bewerkte zijkanten en een massieve verticale grille met kleine verchroomde kieuwen die doet denken aan bepaalde Amerikaanse modellen... Kenmerken die het mogelijk maken om aan boord  veel volume te bieden. Achter de vijf inzittenden is er plaats voor 703 liter bagage.

Het interieur betekent een ware revolutie, zowel qua vorm als qua inhoud. In de eerste plaats de vorm, want die oogt modern en kwalitatief, bijna premium zelfs volgens de eerste beelden van de fabrikant. Maar ook technologisch worden er sprongen voorwaarts gemaakt. Er zijn met name drie schermen: een voor rij-informatie, het tweede voor multimedia en het derde voor de airco. Een functie die voorheen was voorbehouden aan topmodellen.

De prijs is uiteraard nog niet bekend. Maar in overeenstemming met de goede gewoonten van SsangYong, zou hij moeten schitteren met zijn voordelige verhouding tussen kwaliteit, prijs en uitrusting.

De Torres injecteert wat nieuw bloed bij de Koreaanse fabrikant, wiens laatste 'echte' innovatie dateert van 2019 met de lancering van de Korando. Maar sindsdien heeft het merk niet stilgezeten, met de komst van een elektrische versie van de laatstgenoemde, de facelift van de Rexton en de Musso, alsook de terugkeer van de verouderde XLV onder de naam Grand Musso.

Met de Torres is er eindelijk een gloednieuwe SsangYong!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in