Met de Lightyear 0 kan je dit najaar rijden op zon!

2w geleden | Nicolas Morlet

Deze Lightyear 0 is een kleine revolutie in de wereld van elektrische auto's. Zijn carrosserie is bedekt met zonnepanelen, zodat hij kan rijden zonder ooit te hoeven worden opgeladen! Een zoete droom die over een paar maanden commerciële realiteit wordt.

Het Nederlandse bedrijf Lightyear mag zichzelf op de borst kloppen. In zes jaar tijd is de start-up erin geslaagd van de grond af aan een elektrische auto te ontwikkelen die op zonne-energie kan rijden. En deze keer is het geen prototype meer: de Lightyear 0 zal al in november op onze wegen te zien zijn!

De berline is uitgerust met 5 vierkante meter zonnepanelen verspreid over de carrosserie, waardoor hij kan worden opgeladen tijdens het rijden of zelfs wanneer hij in de zon geparkeerd staat. In de meest gunstige klimaten kan de extra autonomie oplopen tot 70 kilometer per dag. Het zou dan mogelijk zijn om tot 11.000 kilometer per jaar te rijden zonder de stekker in het stopcontact te steken! In koelere klimaten zal het door zonne-energie geleverde bereik sterk variëren, van ongeveer 7 maanden in Portugal of Spanje tot 2 maanden in Nederland, volgens de berekeningen van de fabrikant.

560 km snelwegbereik

Deze kilometers komen bovenop de actieradius van de batterij, die 625 kilometer bedraagt. Dankzij zijn voorbeeldige aerodynamica, veruit de beste in zijn categorie, kan de Lightyear 0 een gemiddeld verbruik van 10,5 kWh/100 kilometer voorleggen. Een record! De fabrikant kondigt ook aan dat de auto een actieradius heeft van 560 kilometer op de snelweg (met 110 km/u), de omgeving die het minst bevorderlijk is voor het verbruik van een elektrische auto. Perfect voor de feestdagen!

Avant-gardistisch en exclusief

De productie van de Lightyear 0 start dit najaar en de eerste leveringen worden in november verwacht. De auto zal duurzaam  worden geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 946 stuks, elk geprijsd op 250.000 euro! Deze hoge prijs moet de nieuwe fabrikant in staat stellen zijn toekomstige modellen te blijven ontwikkelen, waaronder een compacte auto die voor ongeveer 30.000 euro wordt verkocht, verwacht voor 2025.

Met de Lightyear 0 kan je dit najaar rijden op zon!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in