Mercedes reïncarneert de SL !

1mnd geleden

De SL is terug ! De nieuwe generatie introduceert een nieuwe persoonlijkheid. Voor het merk is hij het vlaggenschip van technologie en luxe, voor de sportwagendivisie AMG een speerpunt.

De nieuwe Mercedes SL is het resultaat van een samenwerking tussen het merk met de ster en zijn sportafdeling. Dit heeft geleid tot een nieuwe stijl voor de beroemde lijn, met andere afmetingen en twee zitjes extra achteraan. Het nieuwe model is 4,70 meter lang, 15 centimeter meer dan de AMG GT, die hij de facto zal vervangen.

De SL keert dus terug naar zijn 2+2-configuratie, en vertrouwt op een klassieke canvaskap die in 15 seconden tot 50 km/u bediend kan worden. Het interieur is een toonbeeld van technologie op zich, met een indrukwekkend centraal scherm van 11,9 duim dat tussen 12 en 32 graden kan worden gekanteld voor een uitstekende leesbaarheid, zelfs in direct zonlicht. Het is geïntegreerd in een dashboard dat traditie, zoals de ronde verchroomde luchtroosters die Mercedes zo dierbaar zijn, combineert met een ultra moderne uitwerking.

De sportiefste versie is uitgerust met een registratiesysteem voor rondetijden, met zelfs een virtuele weergave van de vorige ronde in de voorruit, als een "ghost"-scherm zoals dat bij racevideospelletjes wordt gebruikt.

Om aan de verwachtingen van een brede waaier aan kopers te voldoen, is de 4-liter-V8-motor van de SL beschikbaar in twee versies: 476 pk en 700 Nm voor de SL 55 4Matic+ en 585 pk en 800 Nm voor de 63 4Matic+. Zoals u hebt begrepen, zijn beide modellen uitsluitend verkrijgbaar met achterwielaandrijving en de AMG Speedshift MCT 9G-automaat met negen versnellingen.

Naast het vermogen is het vooral in zijn rijgedrag en karakter dat deze SL de meest volmaakte van zijn soort belooft te worden. Mercedes heeft hem uitgerust met AMG Active Ride Control, dat rolbewegingen tegengaat voor meer stabiliteit, een elektronisch sperdifferentieel op de achteras voor maximale efficiëntie, en zelfs vierwielsturing voor meer wendbaarheid.

De nieuwe Mercedes SL komt begin volgend jaar. Prijzen zijn er nog niet.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in