Mercedes onthult nieuwe 100% elektrische SUV

1mnd geleden | Stephane Monsin

Met de komst van de EQE SUV, vervolledigt Mercedes haar indrukwekkende reeks volledig elektrische SUV's. Het wordt ook de eerste volledig elektrische SUV die een AMG-sportversie krijgt.

Na de elektrische SUV's EQA, EQB, EQC en EQS presenteert Mercedes de EQE SUV, een prachtige 4,9 meter lange nieuwe worp. Als het alfabet van Mercedes je verwart: dit model zit net onder het vlaggenschip van de elektrische SUV’s met een ster op hun neus: de EQS SUV.

De EQE SUV heeft over het algemeen dezelfde kenmerken als de EQE-sedan, waarmee hij zijn architectuur deelt. Hij heeft wel een nieuw geluidssysteem gekregen, 'Serene Breeze' genaamd, dat de inzittenden onderdompelt in een 'ontspannende en natuurachtige' sfeer.

Er zijn al vier motoropties aangekondigd. De eenmotorige versie met achterwielaandrijving, de EQE SUV 350+, ontwikkelt 215 kW (344 pk). Deze zal, onder voorbehoud van homologatie, een rijbereik van 590 kilometer (WLTP) halen. Dit vermogen is identiek aan dat van de 350 4MATIC-versie, die vierwielaandrijving en een actieradius tot 558 kilometer aanbiedt. De EQE SUV 500 4MATIC-versie ontwikkelt 300 kW (480 pk) en een actieradius tot 547 kilometer.

Voor wie trouw is aan de sportieve tak van Mercedes, AMG, komen er nog twee versies met vierwielaandrijving: de EQE SUV 43 AMG met 350 kW (476 pk) en de EQE SUV 53 AMG met maximaal 505 kW (687 pk). Met deze krachtigere versies zakt de maximale actieradius onder 500 kilometer: respectievelijk 488 en 470 kilometer.

De productie start in de VS (Tuscaloosa, Alabama) in december.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in