Mercedes huldigt 50-jarig debuut van AMG

1mnd geleden

In 1971 maakte de wereld kennis met drie letters die ooit synoniem zouden staan voor topprestaties. En alles begon op het legendarische circuit van Spa-Franchorchamps.

Dit weekend wordt een race verreden die misschien niet de uitstraling heeft van de 24 uren van Le Mans, maar toch een speciale plaats inneemt in de geschiedenis van de autosport: de 24 uren van Spa. In de marge van het evenement zal Mercedes drie unieke speciale edities tentoonstellen, gecreëerd om hulde te brengen aan een belangrijke gebeurtenis.

Aufrecht Melcher Grossaspach

In 1971 was het 16 jaar geleden dat Mercedes zich uit de competitie terugtrok na het tragische ongeval in Le Mans, waarbij meer dan 80 mensen om het leven kwamen. Het was de eerste keer sinds vele jaren dat een Mercedes opnieuw aan een race deelnam. Maar het is niet de fabrikant zelf die de auto bestierde. Twee voormalige leden van de sportdivisie van het merk, Aufrecht en Melcher, uit Grossaspach, stapten in de auto. Onder contract: AMG. Tegen alle verwachtingen in won de grote limousine met een 6,3 liter V8-motor en meer dan 400 pk zijn klasse en werd tweede algemeen. AMG heeft zijn strepen verdiend in de sportwereld.

Uniek

Om de 50ste verjaardag van deze overwinning te vieren, heeft Mercedes drie unieke modellen gecreëerd. Ze dragen de rode oorlogskleur van de eerste AMG, inclusief kleine sponsorvemeldingen. Alle drie de auto's zijn gebaseerd op GT3-modellen: de huidige AMG Coupé, de 2016 AMG Coupé, en de SLS AMG met vleugeldeuren. Ze worden allemaal aangedreven door de nu al legendarische atmosferische 6.3-V8 in race-uitvoering. Van elke auto zal er slechts één beschikbaar zijn, en ze zullen bestemd zijn voor rijke verzamelaars die ze niet op de weg of in officiële races zullen kunnen gebruiken, omdat ze geen FIA-homologatie bezitten. Prijzen? 500.000 euro voor de 2016 GT3, 575.000 euro voor de 2020 GT3 en 650.000 euro voor de SLS AMG GT3.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in