Mercedes bouwt met S-Klasse 680 Guard een kluis op wielen

1mnd geleden

Het vlaggenschip van Mercedes is nu uitgerust met een gepantserde versie van meer dan 5 ton, bestand tegen zwaar geweervuur en chemische aanvallen!

Bij Mercedes gaan gepantserde modellen voor politici en belangrijke persoonlijkheden historisch ver terug. Het eerste exemplaar werd al 93 jaar geleden gebouwd! De nieuwe S 680 Guard voldoet aan de VPAM VR10-norm en is bestand tegen explosies en zwaar geweervuur.

Zijn uitrusting omvat onder meer banden die lek toch 30 kilometer ver geraken, brandblussers krachtig genoeg om branden op de weg te blussen, een toevoer van verse lucht in geval van een chemische aanval en hydraulische raamheffers en deuren die vanwege hun extra gewicht door krikken worden ondersteund.

Met een massa van meer dan 5 ton heeft deze sedan een knaap van een motor nodig. Het gaat om een 6-liter-twin-turbo-V12 van 612 pk!  En om het vermogen naar alle vier de wielen te brengen, is de S 680 Guard uitgerust met vierwielaandrijving (4 Matic), die 69% van het koppel naar de achterwielen sluist voor een betere balans.  

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in