Mercedes T-Klasse wil de MPV van de betere klasse zijn

3w geleden | Nicolas Morlet

Mercedes heeft een extra letter aan zijn gamma toegevoegd: de T. Onder deze nieuwe naam "T-Klasse" schuilt een nieuw soort voertuig voor het Duitse merk: een minibus, noodzakelijkerwijze premium, zoals Mercedes verplicht is. Maar als je denkt dat het een beetje op een déjà-vu lijkt, dat is normaal...

Laten we er geen doekjes om winden, de T-Klasse is afgeleid van de Renault Kangoo (en dus ook een neef van de Nissan Townstar). In feite is het een luxeversie van de Mercedes Citan Tourer, die meer gericht is op bedrijven. Het nieuwe model daarentegen is bedoeld om gezinnen en actieve vrijetijdsbesteders aan te spreken. Om de twee modellen van elkaar te onderscheiden, heeft Mercedes hetzelfde recept toegepast als voor de Vito Tourer en de V-Klasse.

De T-Klasse is dan ook luxueuzer uitgevoerd: chroomaccenten aan de buitenkant (afhankelijk van de uitvoering), ledkoplampen, getinte ruiten en lederen-microvezel Artico-stoelen aan boord. Het interieur worden verfraaid met inlegstukken die bij de kleur van het exterieur passen. Het display tussen de meters, tegenover de bestuurder, is opgewaardeerd tot 5,5" en in kleur.

Voor het overige doen de Citan en de T-Klasse aan sharing, zoals voor het spraakgestuurde MBUX-multimediasysteem dat met een welgemikte "Hey Mercedes" in staat is verzoeken in een gemeenschappelijke taal te herkennen. Ook de bagageruimte bleef gelijk. Nu blijft het volume van 520 liter een belangrijke troef, naast de uitstekende modulariteit.

Motorisch behoudt de T-Klasse de 1,5 liter-diesel met 95 of 116 pk en de 1,3 liter-benzine met 102 of 131 pk. Een elektrische variant, EQT genaamd, vervoegt binnenkort het gamma. Hoewel er aanvankelijk slechts één carrosserie werd voorgesteld, staat er ook een langere variant op de planning.

Mercedes T-Klasse wil de MPV van de betere klasse zijn
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in