Mercedes EQS SUV: voor gezinnen van 5 tot 7 personen

1mnd geleden

Als derde model op het 100% elektrische EVA2-platform, na de EQS en EQE, zal de EQS SUV je niet alleen verrassen met zijn avant-gardistisch en luxueus interieur, maar vooral met zijn comfort en ruimte voor 7 passagiers.

De nieuwe EQS SUV deelt zijn wielbasis van 3,21 m met de EQS sedan, maar is 20 cm hoger dan die laatste (lengte/breedte/hoogte: 5,125/1,959/1,718 m). De cabine profiteert uiteraard van deze royale afmetingen, met een tweede zitrij die 13 centimeter verschuift. In een configuratie met vijf zitplaatsen biedt de bagageruimte een volume van 645 tot 2.100 liter. Een derde zitrij met twee extra individuele zitplaatsen is als optie leverbaar. Hierdoor blijft er slechts 195 liter bruikbare ruimte over.

Alle EQS SUV's zijn uitgerust met een elektrische motor op de achteras (360 pk - 568 Nm), terwijl de 4MATIC-versies een extra motor vooraan hebben (gecombineerde waarden: 544 pk - 858 Nm) met een intelligente, progressieve verdeling van het motorkoppel tussen de twee motoren (Torque Shift-functie). De accucapaciteit bedraagt 107,8 kWh, goed voor een actieradius van meer dan 600 kilometer.

Luchtvering en achterwielsturing

Het chassis van de nieuwe EQS SUV is voorzien van Airmatic-luchtvering. Het niveau van het voertuig kan met enkele centimeters worden verhoogd. Naast de programma's Dynamic, Select Eco, Comfort, Sport en Individual beschikken de 4MATIC-versies over een extra Offroad-programma.

Vierwielsturing is ook standaard, met een stuurhoek van maximaal 4,5 graden. Het zorgt zowel voor wendbaarheid als stabiliteit. Een versie met een stuurhoek tot 10 graden is als optie en via een update over-the-air (OTA) beschikbaar, maar ook veel andere functies kunnen op deze manier worden gedownload, uiteraard tegen een meerprijs.

De Mercedes EQS SUV gaat normaal gezien deze herfst in de verkoop.

Mercedes EQS SUV: voor gezinnen van 5 tot 7 personen
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in