Meer actieradius en een nieuwe look voor de MG ZS EV

1w geleden | Nicolas Morlet

De elektrische SUV MG ZS EV, twee jaar geleden gelanceerd, betekende de terugkeer van het merk MG op het Europese vasteland. Met enig succes. Hij krijgt nu een geslaagde facelift, die gepaard gaat met een duidelijke uitbreiding van zijn gamma.

Visueel valt de vernieuwde MG ZS EV op het eerste gezicht op door zijn nu gladde voorkant, met een nieuw design voor de lichten en de bumper. De achterkant veranderde minder, maar kreeg wel een upgrade om de Chinese SUV moderner en kwalitatiever te maken. Het interieur is voorzien van een nieuwe middenconsole met een groter multimediascherm.

 

Naast de uiterlijke opfrissing onderging de technische kant een grotere verandering. De motor levert 156 pk en biedt nu de keuze uit twee batterijcapaciteiten. De eerste, met 51 kWh, belooft een actieradius van 320 kilometer (WLTP), tegenover 263 kilometer (WLTP) op het huidige model. Belangrijker nog is de introductie van een gloednieuwe Long Range-variant met een batterij van 72 kWh, die tot 440 kilometer volgens WLTP belooft. Het opladen zal ook sneller gaan op wisselstroom, want de SUV is nu standaard uitgerust met een boordlader van 11 KW.

 

Eind oktober arriveert de nieuwe ZS EV naar ons land. De prijzen zijn aanlokkelijk: 30.990 euro voor de normale versie, 4.000 euro meer voor de Long Range.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in