MG breidt gamma uit met de 4

1j geleden | Nicolas Morlet

Met zijn nieuw elektrisch model mikt MG op het hart van het Europese modellengamma: met een lengte van 4,28 meter komt de 4 in het C-segment terecht waar hij het zal opnemen tegen de VW ID.3 en de Renault Mégane E-Tech. Maar het Chinees-Britse alternatief houdt een paar troeven achter de hand.

Met de 4 wil MG nieuwe deuren openen. Het model bevestigt de wil van het merk om expressievere producten aan te bieden, na de zeer generieke ontwerpen van de ZS, EHS en de break 5. De 4 heeft een veel persoonlijker, ietwat agressiever uiterlijk, dat geïnspireerd lijkt op sommige Koreaanse modellen. In ieder geval, het ontwerp is een van zijn sterkste punten.

Het interieur volgt de huidige trend naar eenvoud. Alle bedieningselementen lijken op het centrale aanraakscherm te staan, want de enige fysieke bediening is de draaiknop van de versnellingsbak. Laten we hopen dat MG de reactiesnelheid en de ergonomie van zijn multimediasysteem heeft verbeterd.

Het andere grote nieuws is dat de 4 een gloednieuw modulair platform op de Europese markt introduceert. Dit moet als basis dienen voor toekomstige MG-producten, en maakt de integratie mogelijk van MG's nieuwe compacte 'One Pack'-batterijen. Deze hebben in dit geval 51 of 64 kWh, voor een maximale actieradius van 450 kilometer. Dit is het tweede grote voordeel van dit nieuwe model. 

Het derde zal zeker de prijs zijn. Zoals voor de andere modellen van de fabrikant. Maar daarvoor, en om het interieur en alle technische details te ontdekken, zullen we moeten wachten op het moment dat de MG 4 op het eind van het jaar in Europa landt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in