MG 4: binnenkort op onze wegen mét een nieuwe insteek

1j geleden

De Chinees-Britse fabrikant MG kondigt de lancering aan, nog voor het einde van dit jaar, van een nieuwe 100% elektrische compacte berline: de MG 4. Hij staat op een nieuw platform dat interessant belooft te zijn.

Het volgende model binnen het MG-gamma is geen SUV, maar een "klassieke” auto, namelijk een compacte berline van 4,23 meter lang. Met zijn scherpe design, ondergaat de MG 4 momenteel zijn laatste testkilometers op de Europese wegen. Hij arriveert naar verwachting in het laatste kwartaal van 2022 bij de dealers.

Nieuw platform

Onder dit nieuwe model introduceert MG een gloednieuw platform en een nieuwe elektrische architectuur. We vernemen dat dit platform modulair is, dat het dus klaar is voor wielbasissen van 2,65 tot 3,10 m, en batterijen met een capaciteit tot 150 kWh. Kortom, het MSP (Modular Scalable Platform) biedt plaats aan zowel een compacte auto als een grote sedan uit het D-segment met een zeer grote actieradius. Maar tussen de regels door, is er iets veel interessanters te lezen.

Ten eerste, dit platform is bedoeld voor auto's met achterwielaandrijving, d.w.z. tractie achteraan dus zoals bij de beste Duitse pedigree. Ten tweede wordt in het persbericht uitgelegd dat een van de belangrijkste innovaties van dit platform betrekking heeft op de batterij: deze is ultradun, met een minimumdikte van nauwelijks 11 centimeter. Wij kunnen ons natuurlijk het voordeel voorstellen van ruimtebesparing aan boord, maar wij denken vooral aan het belang in termen van het zwaartepunt. Achterwielaandrijving? Erg laag zwaartepunt? Voor ons is het duidelijk: dit is het platform van de toekomstige sportauto, die MG belooft te lanceren in 2025, het jaar van zijn honderdjarig bestaan.

Mogelijkheden

Maar laten we teruggaan naar vandaag. De MG 4 profiteert óók van deze sterke punten, evenals van de aanzienlijke gewichtsverbeteringen die de ingenieurs hebben aangebracht. Samen met SAIC's exclusieve elektrische motor, die reeds de MG 5 aandrijft en erg zuinig werkt, zal de MG 4 het kunnen stellen met relatief bescheiden batterijen voor bruikbare afstanden. Het model zal worden aangeboden in een versie met 170 pk en een batterij van 51 kWh (geclaimd voor 350 km WLTP), en een versie met 204 pk en een batterij van 61 kWh (450 km WLTP). Naar verluidt zal de MG 4 ook leverbaar worden met vierwielaandrijving, dus met een tweede elektromotor. Meer informatie volgt naarmate de lancering nadert.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in