Lotus start groots modellenoffensief

2w geleden

Het Britse merk, bekend voor zijn sportieve, lichtgewichtauto's, zal binnenkort verschillende elektrische modellen lanceren, waaronder twee SUV's. Lotus krijgt ook een nieuw technisch centrum en hoofdkwartier in Wuhan.

Na de Evija, een elektrische supercar met stratosferische prestaties, en de Emira, de vervanger van de Elise en Exige, heeft Lotus zijn plannen voor de toekomst bekendgemaakt. Die belooft CO2-vrij te zijn. Het merk heeft ook net een Chinese dochteronderneming geopend, genaamd Lotus Technology, die een ultramoderne productiefaciliteit krijgt in Wuhan, goed voor 150.000 voertuigen per jaar én een testcircuit!

Volgend jaar commercialiseert de fabrikant zijn eerste SUV, de Type 132. In 2023 zal het de beurt zijn aan een vierdeurssedan (Type 133). Tenslotte wordt het jaar daarop nog een SUV, de Type 134, voorgesteld. De elektrische sportwagen die in samenwerking met Alpine werd ontwikkeld, komt in 2025.

Al deze voertuigen zullen gebaseerd zijn op een nieuw, zelf ontwikkeld platform (Lotus Premium Platform), waarin batterijen met een capaciteit van 90 tot 120 kWh kunnen worden ondergebracht.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in