Lexus Electrified Sport: waardige opvolger van de LFA?

3w geleden

Op het Goodwood Festival of Speed wordt voor het eerst de Lexus Electrified Sport aan het publiek onthuld, de visie van de Japanse fabrikant op de volledig elektrische, hoogperformante sportwagen van morgen. Hij zal de erfenis van de legendarische Lexus LFA verderzetten.

De compromisloze coupé werd geselecteerd uit de 17 elektrische voertuigen die in december 2021 in Japan werden onthuld door Akio Toyoda, president van Toyota Motor Corporation en merkdirecteur van Lexus, als onderdeel van de geavanceerde strategie van het bedrijf om koolstofneutraliteit te bereiken.

Met zijn gedurfde proporties en lage bodemvrijheid staat het nieuwe model symbool voor de toekomst van het merk Lexus. Verwacht wordt dat het voertuig in ongeveer twee seconden van 0 naar 100 km/u kan spurten en een actieradius van meer dan 700 kilometer heeft. In het productiemodel komen mogelijks ook nieuwe vastestofbatterijen voor echte sportprestaties. Die voorliefde voor snelheid heeft Lexus gecultiveerd sinds de creatie van de eerste LFA.

Het Goodwood Festival of Speed wordt gehouden van 23 tot 26 juni in Goodwood House, Sussex, Engeland. De Lexus Electrified Sport zal te zien zijn op Electric Avenue, een speciaal gedeelte van het festival dat is gereserveerd voor elektrische voertuigen.

Lexus Electrified Sport: waardige opvolger van de LFA?
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in