Land Rover Defender gaat rallyrijden

1mnd geleden

De Land Rover Defender voelt zich al prima thuis op de zwaarste hindernissen, maar nu hij wordt omgebouwd tot rallyauto komt er nog een dimensie bij. Al zal deze zeer speciale Defender vanaf volgend jaar deelnemen binnen zijn eigen serie.

Bowler, de onlangs door Land Rover overgenomen performancespecialist voor het terrein, is verantwoordelijk voor deze nieuwe versie van de Defender. Bowler heeft van de meest compacte versie, de 90, een volwaardige rallyauto gemaakt met een volledige rolkooi, een aangepaste onderzijde en meer bodemspeling. De gekozen motor is een viercilinder op benzine met 300 pk.

 

Zet deze Defender niet weg als een fantasietje van een tuner. Deze Bowler zal in 2022 deelnemen aan zijn eigen rallyreeks. In het VK staan er voor twaalf deelnemers zeven rondes gepland. De deelnamepakketten beginnen bij 99.500 pond (116.500 euro), inclusief een door Bowler geprepareerde Defender Challenge-auto, deelname aan de 2022-serie, die in maart van start gaat, en ondersteuning bij het evenement.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in